mléčné výrobky: netučné podmáslí, acidofilní mléko, kefír, biokys, netučný tvaroh, jogurt s nízkým obsahem tuku (do 1,5%), vaječný bílek,
ovoce, zelenina, luštěniny: veškerá čerstvá i mražená zelenina, velmi vhodné jsou luštěniny (fazole, čočka, hrách), kukuřice, brambory vařené nebo pečené ve slupce, veškeré čerstvé nebo sušené ovoce, konzervované ovoce bez cukru,
tuky: nenasycené rostlinné oleje – slunečnicový, kukuřičný, sojový, monosaturované oleje – olivový, řepkový, margaríny odvozené z těchto olejů,
ryby: ryby smažené v doporučovaném oleji,
maso: zcela libové hovězí, libová šunka, moravské uzené, skopové bez loje (1-2x týdně), drůbeží uzeniny,
mléčné výrobky: polotučné mléko do 2 % tuku, sýry se sníženým obsahem tuku (do 30 % tuku v sušině, např. Hit, Eidam, Atlet, Orion, Fit, Blaťácké zlato), 2 celá vejce za týden pouze k přípravě pokrmů,
ovoce, zelenina, luštěniny: restované brambory nebo hranolky připravované na doporučovaných olejích,
pečivo a obiloviny: netučné pečivo a moučníky připravované z doporučených rostlinných tuků,